Liften is het leukste wat er is!
Door: DicoReizen
Blijf op de hoogte en volg Dico
23 Oktober 2010 | Nieuw Zeeland, Christchurch
Ik was er helemaal klaar mee... Een prachtig aanbod gekregen van een vrachtwagen chaufeur en nu kon ik hem nergens vinden.! Wat nu.. Eerst dacht ik eraan om dan maar in dit minidorpje een slaapplaats te vinden en dan de volgende ochtend te proberen uit dit gat te ontsnappen! Maar toen dacht ik aan die halve zolen die langs de weg staan met een stukkie papier waar de stad op staat waar ze nooit zullen komen:-)Maarja, waarom niet?! Tis weer eens iets anders.. Ik had toevallig nog een pak cornflakes bij me die mooi dienst kon doen als bordje en van Arienne moest ik perce een pen meenemen, dus die kwam nu eindelijk van pas:-P Daar stond ik dan, langs de kant van de weg met een bordje dat luidt:'Christchurch or Blenheim. Dat waren de steden waar ik wel naartoe wilde. Blenheim was maar 2 uur rijde maar Chrischurch wel iets van 5. Na een uurtje te zijn uitgelachen kwam er een auto terugrijden met 2 Indiers erin. En ja hoor ze waren op weg naar Chrischurch, joepie ik mocht mee! Wel zeiden ze me eerlijk dat ze niet wisten of we het zouden halen want de tank was vol maar de portemonnee was leeg:P Ik zou iets van 5 tot 10 dollar moeten betalen als we het niet zouden halen! Want gingen naar Chrischurch om geld te halen bij het vliegveld. Een vriend van ze had het naar de 'Travelex bank' gestuurd omdat zij een beetje krap zaten, zeg maar gerust aan de grond;-) Dus ik rook het avontuur en stapte direct in. Na een aantal uren naar India-muziek geluisterd te hebben naderde we de stad Chrischurch. Nog 3 kwartier, maar helaas ging het lampje van de tank branden. Dat had nog niet zo'n probleem geweest want ik had nog wel wat centjes maar helaas waren alle pompen die we tegen kwamen dicht vanwege het feit dat de 24 een feestdag is in Nieuw-zeeland!! Steeds vonden we er een die dan vervolgens dicht bleek te zijn. Mevrouw India begon um al flink te knijpen maar voor meneer leek het de normaalste zaak van de wereld. Hij stelde voor om langs de kant van de weg te slapen.
Gelukkig kwamen we er toch nog een tegen en is alles goed afgelopen. En toen ze mij zelfs helemaal bij een backpackers hostel brachten dacht ik dat mijn verjaardag niet beter kon eindigen, want het was intussen al 11 uur. Maar jawel hoor, het kon nog gekker; Toen ik mijn tas op de kamer gooide en nog even in de tuin van 't hostel een luchtje ging scheppen zat daar een compleet elftal van backpackers aan een verse pint! Ik mengde me in het gezelschap en toen iemand zei dat het bijna 12 uur was bedacht ik me dat mijn verjaardag zojuist was afgelopen en deelde het mee, waarop ik nog even door iedereen gefeliciteerd werd! Toppie dus!