Een duitse jood; Hoe gek kan je het hebben:)
Door: DicoReizen
Blijf op de hoogte en volg Dico
03 Maart 2011 | Israel, Tiberias
Maar om even op de titel van het verhaal terug te komen..
Ik kwam net aan met de bus in Tiberias een stadje aan het meer van Tiberias(hoe komen ze erop) en toen was ik opzoek naar een hostel met de naam; Aviv. Ik kom het niet vinden dus liep ik naar een kerk om de weg te vragen.. Dus ik zeg:'Dag doom! Weet u toevallig waar ik heen moet?' Waarop hij antwoorden:'Ik breng je wel naar een ander hostel van een neef van mij, die is veel beter en goedkoper!' Nouja vooruit dan maar, dacht ik.
Het was wel lache want het hostel zat vol met mafkezen: een oude amerikaanse jood met 101 verhalen, een nietmooi dik amerikaanse trien en de eerste prijs ging naarrrr: een duitse jood! (inclusief baard en keppeltje)
Als hij begon te praten hoorde je geen komma's of punten maar hij rattelde aan 1 stuk door en er kwam geen eind aan..
Toen ik hem vertelde dat ik de volgende dat vroeg een mountainbike ging huren om om het meer heen te fietsen en al de plaatsen waar Jezus is geweest te bezoeken vroeg hij of hij mee mocht:)
De volgende dag werd ik wakker en zag tot mijn verbazing dat mister Duits zijn wekker elke keer bij het minste of geringste geluidje een klap gaf om vervolgens gewoon weer verder te snurken! Ik heb um maar uit bed gekieperd om toch te kunnen vertrekken.. nee geintje, ik heb um gewoon geroepen.
Goed en wel op de fiets begon het avontuur! Hij begon met spookrijden! Scheen er nog schik in te hebben ook.. Toen op het voorwiel.. jaja die sikkemans kon er wat van!
We hebben echt een super dag gehad, ik vond dat we wel een beetje van de paden en wegen afmoesten omdat we tenslotte op een mountainbike zaten, na ik um had overgehaald ging die arme tobbert bij een heuveltje recht naar beneden en tuimelde zo naar bene:) Ha, wat ik heb ik gelache nadat ik wist dat ie niks gebroken had! Ik vroeg of alles goed was en toen zei die met een piepstemmetje:'Ik viel zacht hoor!'
We zijn naar Capernaum gefietsk, waar het het huis staat waar de Heere Jezus woonde voor 3 jaar toen Hij daar actief was, ook zijn we op de berg geweest waar Hij voor heel veel mensen heeft gepreekt, een prachte berg met banane plantages en olijfbomen met uitzicht op het meer! Later gingen wel nog naar de plaats waar Hij de 3 broden en 2 vissen vermenigvuldigde, ook mooi met een waterval erbij enzo..
Toen het begon te schemeren en ik vroeg hoelaat het was haalde onze duitse jood doodleuk zijn zwarte wekkertje uit zijn broekzak tevoorschijn:)
Toen we weer in het stadje Tiberias aankwamen ontmoeten we nog een Hollander, maar deze beste man was niet de beste reclame voor ons kikkerlandje want hij zei alles 10 keer hetzelfde en had genoeg bier bij zich voor het HOK en de zolder bij elkaar!
Toedeloe en de foto's van baardmans komen nog!
07 Maart 2011 - 12:37
Arienne:
wow,,wat een verhaal! je zit em wel te chillen daar he?! nja, fietsen ben je natuurlijk niet meer gewend..;)
fantastische vent, die jood, haha